Beste vrijwilliger

Anno 2019 is België nog steeds een koploper in het aantal echtscheidingen. In 2 op de 3 gevallen zijn daar ook kinderen bij betrokken. In de meeste gevallen verloopt zo’n echtscheiding probleemloos, maar helaas ontaarden er ook (te) veel in een complexe (v)echtscheiding. In onze werking met gezinnen merken we dat in zo’n situaties de stem van het kind vaak vergeten wordt, waardoor ze het risico lopen om verstrikt te raken in een loyaliteitsconflict. Ze willen loyaal blijven aan de ouders, maar krijgen het gevoel dat ze moeten kiezen tussen beiden… Daar willen wij samen met de studenten van Thomas More graag verandering in brengen! 

 

Voor de lancering van deze website zijn we op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers die willen chatten met de jongeren van gescheiden ouders. Niet alleen draag je zo je steentje bij tot het welzijn van deze jongeren, er zijn ook tal van voordelen aan verbonden:

  • Je krijgt een opleiding aangeboden, waarin je leert om in gesprek te gaan met deze jongeren
  • Je hoeft slechts één dag per week beschikbaar te zijn (dag naar keuze).
  • Je komt rechtstreeks in contact met de doelgroep
  • Je werkt samen met andere fijne vrijwilligers

 

Heb jij een luisterend oor? Wil je graag mee het verschil maken voor deze jongeren? En heb je zin in een nieuwe uitdaging?

Aarzel dan niet langer en stel je snel kandidaat via word vrijwilliger. We nemen spoedig contact op met jou!

Groetjes

Team Samenonszelfzijn!